Založ si blog

124 podozrivých poslancov bude možno onedlho potrebovať amnestiu?

Bezpečnostný analytik Milan Žitný sa pre Pravdu 31. marca 2017 zahral na proroka.

Povedal, že ani po zmene Ústavy SR neočakáva odsúdenie kohokoľvek v medializovaných prípadoch, na ktoré sa vzťahovala Mečiarova amnestia. Dokonca odhalil pohnútky Jána Budaja, ktorý vraj chcel celým návrhom iba zaťať sekeru do koalície. Most-Híd totiž dlhodobo žiadal zrušiť amnestie a Smer ich dlhodobo obhajoval. Teraz hlasovali rovnako za ich zrušenie.

Milan Žitný išiel ďalej a povedal, že ak by aj po zmene Ústavy SR boli zrušené amnestie a milosti Kováča, ba aj keby sa otvorili súdne procesy, aj tak by nebol nik odsúdený. Šlo by vraj iba o politické súdy. Podľa Žitného je totiž viac pravdepodobné, že sa niekto pre konanie poslancov obráti na Európsky súd pre ľudské práva v Štrasburgu. A tento súd, ktorého výroky sú pre nás právne záväzné podľa Žitného s istotu zruší zrušenie amnestií, čiže budú naďalej platiť.

Žitný vie, čo hovorí. Ako jeden z mála, ak nie jediný, prináša informácie aj o tom, ako ťažko nesú celý medializovaný politický cirkus v rodine Michala K. ml. Ba Žitný povedal aj pozoruhodnú vetu na údajnú vraždu Remiáša: „Zatiaľ nikto nenašiel priamu súvislosť so zavlečením prezidentovho syna.“

Lenže roky; desaťročia sme masírovaní médiami, že tu priama súvislosť bola! Alebo ide aj o priznanie Remiášovho priateľa novinára Petra T., že Remiáš mal styky s podsvetím, lenže on o tom neinformoval ako vysoký činovník SIS a zároveň redaktor Sme preto, lebo mal silnú vieru, že za tým bol Mečiar a Lexa? Čiže poslanci ustúpili silnej viere médií pred pravdou?

Ak som hovoril na verejné vyzvanie Pavla Demeša na sociálnej sieti, že Mečiarovu amnestiu bolo možné zrušiť podaním na Európsky súd pre ľudské práva v Štrasburgu v lehote 6 mesiacov a nik tak neurobil, pričom som spomenul skutočnú vraždu v prípade a to Metiho Buberníka, či rozhodnutie Mníchovského súdu, tak ma už zrazu pán Demeš požiadal, aby som viac nediskutoval. A do týždňa som dostal anonym: „Vojna likviduje čo vás čaká?“ – aj s 9 mm ostrým nábojom.

Policajti si ma prehadzovali z obvodu na okres a späť, raz to bol trestný čin, potom priestupok. Správali sa čudne. A tak už takmer mesiac čakám, kedy odoberú odtlačky z náboja a z anonymu, či náhodou nesedia na niektoré z mojich podozrení. Pred vyše 20 rokmi sa prisťahovali k nám neprispôsobiví susedia. A teraz zistím, že človek rovnakého mena vystupoval pre média ako známy kukláč. Ak ide o tú istú osobu, možno poznal z čias policajného pôsobenia aj Remiáša aj Oskara. Mal by teda motív. Navyše, človek rovnakého mena má dnes v obchodnom registri firmu na likvidácie munície. Lenže ak sa niekto obáva, že po mojich informáciách by niekto chcel zrušiť aj milosť danú Oskarovi Fegyveresovi a preto sa mi možno vyhráža, nuž nech dotyčný uvažuje. Veď ja som proti rušeniu amnestií! A teda aj proti rušeniu milostí! A Oskar Fegyveres dostal milosť na všetko, čo rozpráva, nuž sa možno bojí, že by o ňu prišiel? Neviem, všetko sú to len špekulácie.

Predpokladať, že som anonym dostal pre môj nový román Kričiace kamene z Ikaru, kde píšem o neobjasnenej vražde spred 20 rokov, je asi nezmyselné. Ak Žitný prejudikoval už aj rozhodnutie Štrasburského súdu v prípade rušenia amnestií, potom aj ja môžem teoreticky uvažovať, čo bude potom ďalej? Ak európske právo povie, že amnestie možno rušiť len na to určeným spôsobom, teda v lehote do 6 mesiacov od ich vyhlásenia, ak Štrasburský súd zistí, že amnestiami boli porušené niečie ľudské práva a potom už nie, potom znie otázka tak, či všetci poslanci, ktorí hlasovali za zmenu ústavy a ich zrušenie, nie sú podozriví z trestného činu zneužitia právomocí verejného činiteľa? Čo ak na nich niekto takú žalobu potom podá? Budú aj oni neskôr potrebovať na svoje hlasovania v parlamente amnestiu?

Hrabivci zo všetkých strán, zobuďte sa!

27.02.2018

Zastrelili novinára s jeho priateľkou. Každý normálny človek je zhrozený. Každý normálny človek to odsudzuje. Na Slovensku sa celá spoločnosť navyše zbláznila.

Všetko je možné a teda aj to, že prežívame tisícročia rovnaké problémy

20.04.2017

Je veľký rozdiel medzi operetou a muzikálom?

Je nás viac ako päťdesiat miliónov? Slovák je človek prírodný. ..

19.04.2017

Záujem o prírodu je u nás tradične veľký.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

chrípka. pacient, lekár, prehliadka

V Bratislavskom kraji sa počas tohto roka vyskytol čierny kašeľ v 50 prípadoch

18.04.2024 19:25

Najvyššia vekovo-špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine 15- až 19-ročných osôb.

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.