Založ si blog

Zrušme Mečiarovu amnestiu, Kováčove milosti, Havlovu amnestiu, Husákové milosti, ba aj Benešove dekréty: Česká republika musí byť v strehu?

V románe Kričiace kamene (Ikar) píšem o neobjasnenej vražde, ktorú spáchali zločinci prepustení na Havlovu amnestiu.

Ak sme na Slovensku raritou nielen v Európe, ale aj celého sveta v rušení amnestii, čo ak by sme jedným vrzom zrušili už aj tú Havlovu, kedy sa po roku 1989 dostalo na slobodu množstvo hrdlorezov a iných lumpov? A tí veselo vraždili ďalej. Jeden sudca (vtedy pôsobiaci ako sudca v Poprade Štefan Harabin) spomínal, že v januári 1990 prepúšťali vrahov a v marci ich už znova zatvárali. Prvý doživotne odsúdený vrah usvedčený na základe analýzy DNA a to Rigo, bol uznaný vinným z vrážd siedmich (!!!) žien a tí mali svojich príbuzných, blízkych, ktorí trpia pre ich vraždy dodnes!!! Na slobodu sa dostal na Havlovu amnestiu. Teraz rušíme amnestie len pre podozrenie z jednej vraždy Remiáša, o ktorom aj uznávaný bezpečnostný analytik Milan Žitný 31. marca 2017 povedal: „Zatiaľ nikto nenašiel priamu súvislosť so zavlečením prezidentovho syna.“

Tak prečo to robíme? Veď Anton Hrnko ako poslanec koalície, ktorý za možnosť rušenia amnestií ako jediný v parlamente nehlasoval, povedal: „Ako prvý použil tajnú službu na sledovanie premiéra prezident Michal Kováč, keď nasadil legalizanta na sledovanie predsedu vlády (Mečiara)!“

A to priznal jeden z dlhoročných Mečiarových kritikov, nie jeho pätolízač! Ale dobre, vyšli sme na neprebádanú cestu, tak môžeme po Havlovej amnestií, kedy sa po roku 1989 vyrojilo do spoločnosti množstvo prepustených zločincov, zrušiť hádam aj Husákové milosti, či priamo Benešove dekréty? Všetko to boli amorálnosti, nuž na čo by nám, takej morálnej slovenskej spoločnosti naďalej otravovali právny systém?

Predstavme si, akí by sme boli v Nemecku populárni, keby sme zrušili Benešove dekréty? Dobre, nemusí tak urobiť terajšia politická garnitúra. Cez voľby sa môžu dostať k moci noví politici. A tí sa odvolajú na precedens z roku 2017. A budú rušiť ďalšie právne akty. Preto rušenie amnestií sa dotýka dnes aj Českej republiky, ktorá by na naše zrušenie Benešových dekrétov doplatila asi najviac.

Hrabivci zo všetkých strán, zobuďte sa!

27.02.2018

Zastrelili novinára s jeho priateľkou. Každý normálny človek je zhrozený. Každý normálny človek to odsudzuje. Na Slovensku sa celá spoločnosť navyše zbláznila.

Všetko je možné a teda aj to, že prežívame tisícročia rovnaké problémy

20.04.2017

Je veľký rozdiel medzi operetou a muzikálom?

Je nás viac ako päťdesiat miliónov? Slovák je človek prírodný. ..

19.04.2017

Záujem o prírodu je u nás tradične veľký.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.